Servicii


Activitatile C&D sunt focusate in domeniul fontei si otelului. Recent noi lucram pentru optimizarea practicii de operare in furnal in accord cu caracteristicile minereurilor si combustibilului solid, definind practicile cele mai bune pentru aglomerarea materiei prime.
Utilizand modelul de simulare, tinta noastra este optimizarea consumului de energie, calitatea produsului, si productivitatea furmnalului.

Analiza materialelor

Noi oferim expertiza in interpretarea resultatelor analizelor specifice
      ● Chimie
      ● Microscopie
      ● Analize cu raze – X
      ● Morfologia – SEM
      ● Granulatia - metoda cu Laser
      ● TG – DTG – DTASolutii tehnologice

Echipa noastra investigeaza fiecare problema de productie sau cerere a clientilor si ofera cea mai bune solutie tehnologica. Imbunatatirea calitatii si productivitatii fluxului tehnologic sau reducerea consumului de energie si costurilor productiei, sunt printre cele mai importante problematici si cerinte commune in uzinele de otelarie.

      ● Noi oferim sfaturi profesionale bazate pe experienta noastra extensive, lucrand cu companii diferite ceea ce reprezinta provocari diferite. Astfel de experienta este valoroasa si ne permite sa oferim solutii testate pentru fiecare client nou. Recomandarile noastre furnizeaza un cadru orientativ pentru implementarea schimbarilor de success bazate pe serviciile de cercetare.
      ● Oferim realizarea testelor demonstrative in instalatia pilot de aglomerare. Care este necesara in procesul stabilirii retetei de materie prime.
      ● Fiecare solutie oferita clientilor nostrii este testata preleminar in laboratoarele noastre.
      ● Oferim solutii pentru intretinerea si conducerea adecvata a proceselor de aglomerare si de furnal. In cazul anomaliilor de productie, expertiza noastra tehnica va oferii solutii pentru restaurarea rapida a situatiei.
      ● Oferim deasemena tehnologii de reciclare pentru deseuri ca: slamuri si prafuri feroase din uzinele metalurgice.Teste experimentale de laborator

Firma noastra a stabilit un protocol de testare de succes; folosim in laborator o simulare experimentala a conditiilor industriale din uzinele de Fonta & Otel. Deseori, in planificarea experimentelor, aplicam criterul D-optim pentru construirea matricei. Avem o metodologie verificata pentru modele fizice pe care aplicam in testele de aglomerare, unde conditiile specifice sunt simulate la instalatia pilot. La controlul rezultatelor experimentale folosim testele statistice cum ar fi:
      ● Testul Cochran si Bartlett pentru controlul reproducibilitatii resultatelor probei.

Schema principiala a instalatiei pilot de aglomerare, unde avem:
      ● Ceasca de aglomerare
      ● Toba de granulare
      ● Proba caderii
      ● Testul lui Pol
      ● Majoritatea echipamentelor instalatiei pilot sunt realizate pe baza proiectelor noastre
      ● Noi monitorizam transferul rezultatelor pilot la scara industriala
      ● Urmarirea riguroasa a rezultatelor experimentale asigura o precizie inalta
      ● Noi folosim programe soft proprii pentru testarea si interpretarea rezultatelor procesului
      ● Cercetarea noastra sta la baza solutiilor tehnologice oferite de noiModelarea proceselor & optimizare

In practica noastra, pentru fiecare proiect de cercetare cream un model, care este supus controlului statistic:
      ● Coeficientii de regresie sunt verificati prin testul T-Student
      ● Concordanta modelelor se verifica prin testul lui Fischer

Datorita unei lungi practicii in construirea modelelor am creat un program special bazat pe un model nelinear multifactorial pentru descrierea proceselor metalurgice.
Din experienta noastra, in procesele metalurgice relatiile dintre variabile au caracter nelinear si rezultatele raspund mai bine la ecuatii de regresie de gradul doi.
La analiza corelativa uzuala, folosind metoda „Liderului”, o problema multifactoriala se converteste intro forma cu o singura variabila si cu un singur obiectiv de optimizare a parametrilor. Avem avantajul unei metode si strategii exigente de optimizare, care ofera solutii specifice cazului.
In procesul de aglomerare, utilizam un model de predictie bazat pe diagrama ternara a lui H.Scheffe. Datele de intrare in program sunt analizele chimice si granulometrice ale meteriei prime. Ele ofera reteta optima de dozare, productivitatea si calitatea aglomeratului etc. Procesul industrial a fost simulat in conditii pilot.Proiecte tehnologice

Procedura:

Activitatea noastra de cercetare este baza necesara pentru construirea proiectelor tehnologice. Plecand de la cerintele clientilor, se preleva proba reprezentativa a meteriei prime si este prelucrata de membrii echipei noastre. Printro experimentare activa in instalatia pilot obtinem regimul optim de parametrii.
Initial producem un prototip care este supus analizelor calitatii. Daca cerintele clientului sunt satisfacute continuam cu detalierea tuturor indicatorilor tehnico-economici.
In ultima perioada, firma noastra s-a focusat catre cercetari orientate pe tehnologia de reciclare a deseurilor prafoase si de slamuri metalurgice.Managementul deseurilor feroase

In ultima perioada, procesarea deseurilor feroase a devenit o problema importanta nerezolvata inca in uzinele metalurgice Romanesti. In uzine, diferite halde de deseuri sunt supraincarcate. In opinia noastra, procesarea deseurilor este mai eficienta si ca o solutie mai integrala decat investirea pentru halde noi.

Avind imagina de perspectiva, noi recomandam solutii multilaterale. Obiectivele noastre stabilite raspund cerintelor clintilor pentru solutii rapide si acoperitoare, cum ar fi: o recuperare integrala a elementelor utile din deseurile feroase, cu un flux tehnologic cel mai scurt posibil, cu consum minim necesar de energie insotit cu posibilitati de recurare termica, buget de investitii si costuri de productie scazute.

Mediul - este domeniul prioritar al cercetarii noastre. Noi obtinem la fiecare solutie tehnologica un nivel scazut de emisie CO2. Pentru praful de CEA, slamurile de FN si LD, prafurile de electrofiltru din aglomerare, cenusa de pirita avem déjà lucrari de cercetare realizate, si am creat o baza de date cu solutii aplicate.Asistenta tehnica

In oricare aplicatie tehnologica industriala, realizata prin cercetarea noastra, oferim asistenta la punerea in functiune. Aceasta presupune predare de suport scris de documentatie tehnica, gidare spre practici bune si implicarea noastra in asigurarea succesului proiectat, obtinerea calitatatii si productivitatii dorite.

©2009 Migral Ltd. | Toate drepturile rezervate. | Flavour by Ovidiu Ionita